AZ IDÉN 20. SZÜLETÉSNAPJÁT ÜNNEPLŐ CSALÁDI VÁLLALKOZÁS, A BAJAI SZÉKHELYŰ EMEL KFT. ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓJÁVAL, MEZEI GÁBORRAL BESZÉLGETTÜNK AZ ELMÚLT IDŐSZAKRÓL, A LEHETSÉGES JÖVŐRŐL.

HÚSZ ÉV NEM KIS IDŐ, SZÉP TELJESÍTMÉNY. MI A TITKA, HOGY A CÉG TALPON TUDOTT MARADNI A HAZAI GAZDASÁGI VISZONYOK KÖZÖTT?

Az építőiparban naponta szűnnek meg, illetve alakulnak újabb cégek, egyéni vállalkozások. Valójában ez már a 27. év, mert az EMEL alapítója, édesapám 1984-ben létrehozott egy vállalkozást Éprema Gmk. néven, ezt üzemeltették a társtulajdonosokkal '91-ig. Ekkor már lehetett Kft-t alapítani, de a többiek nem akartak változtatni. Egyébként az egykori gmk-sok is működnek még, de ma már ők is kft. keretében.

ÖN HOGYAN ÉS MIKOR LÉPETT BE A CÉG ÉLETÉBE?

 A Budapesti Műszaki Egyetemre jártam a közlekedési mérnök szakra. Nem az építőiparban terveztem a jövőmet. Amikor '94-ben végeztem, ide jöttem dolgozni. Átvettem a „fémes" szakmák – víz-, gáz- és légtechnika szerelők, lakatosok – irányítását. Akkoriban még foglakoztunk kőműves és szakipari ágazatok mindegyikével; ma már inkább mérnökökkel, könyvelőkkel, kiszolgáló személyzettel dolgozunk. A teljes építőipari palettát lefedtük. Mára a fizikai munkát végző dolgozókat kiszerveztük vagy ők maguk kiszervezték magukat kisebb kft-be. Projektszemléletben gondolkodunk: minden megrendelés egy-egy projekt, amelynek az elejétől a végéig megvan a saját felelőse. Sokkal átláthatóbb, egyszerűbb így a munka, s az esetleges hibákat is könnyebb így orvosolni. Ráadásul az általunk foglalkoztatott szakemberek egyrészt nem aprózódnak el, másrészt a szaktudásuk is sokkal jobban érvényesül.

NAPJAINKBAN MEKKORA CÉG AZ EMEL KFT.?

Középvállalkozás. A saját, főállású munkavállalóink száma 60 fő, és ennek duplája a közvetlen alvállalkozóink száma is. Utóbbiak éves kapacitását igyekszünk 90-95%-ban lekötni. Sikerrel.

HOGYAN JUTOTTAK EL IDÁIG?

Amikor indultunk, magas létszámmal dolgoztunk (a Bács Húsnak végeztünk tmk-jellegű munkákat), de a megrendelő változása miatt (a Bács Hús időközben Dél Hússá alakult s a hangsúly Pécsre helyeződött át). Egy idő után már nem volt szükség sok emberre ezen a területen. Ekkor próbálkoztunk az ipari padlóval a szerkezetépítés mellett, amellyel házaltunk, pályáztunk sokfelé. '96-ban aztán Kecskemétről kaptunk egy lehetőséget alvállalkozóként, 2004-ig folyamatosan voltak megrendeléseink tőlük. Ebben az időszakban évente kb. 150-180 ezer négyzetméternyi ipari padlót készítettünk. Ebben az időben kerültünk kapcsolatba a Market Kft-vel, akik itt Baján a Spar áruházat kivitelezték, melyben nekünk is számos feladatot adtak. Ez a munka jól sikerült, vittek magukkal több helyszínre is (Siklósra, Dunaföldvárra, Törökszentmiklósra, Budapestre).

Időközben felkérést kaptunk egy Profi áruház kivitelezésére, aminek a végeredménye tetszett a megrendelőnek, így jött a többi munka. 2000 óta a Profi áruházak mellett folyamatosan kaptunk felkérést egyéb generál tevékenységekre, amelyeket az egész ország területén a mai napig mi végzünk.

Nem adták ezt ingyen: sok energiát kellett belefektetni, de a gyümölcs beérik előbb-utóbb. Ahol megfordulunk, ott általában jó hangulatban, jó viszonyban válunk el a tisztelt megrendelőtől: ha van újabb beruházása – meghív. Vannak felkéréseink, pályázunk, ugyanolyan versenytársak vagyunk, mint a többiek. Igen küzdelmes versenyt szoktunk folytatni egy-egy munka elnyeréséért.

MILYEN ÉRTÉKEK MENTÉN VEZETI A CÉGET?

Próbálom azt a szellemiséget továbbvinni, amit édesapámtól örököltem. Ő az utolsó pillanatig dolgozott, szó szerint az utolsó néhány órájáig... Emellett szoros kapcsolatot